Cultuur proeven in de omgeving van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin

Maak leuke stadswandelingen en ontdek de regio...

De Utrechtse Heuvelrug is een vorstelijke regio met prachtige kastelen. Nabij vind je de steden Amersfoort en Utrecht waar het op gebied van kunst, cultuur en culinair goed genieten is!

Musea & bezienswaardigheden

 • Kröller-Müller Museum in Otterlo: het rijksmuseum voor moderne en hedendaagse kunst, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe, met de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast heeft het museum een van Europa's grootste beeldentuinen met ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars.
 • Paleis Het Loo in Apeldoorn: voormalig koninklijk paleis en tegenwoordig een nationaal museum. Ook leuk voor kinderen; de speciale kinderaudiotour!
 • Het Spoorwegmuseum in Utrecht: ontdek deze fascinerende plek over hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen.
 • Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem: in dit museumpark komt het verleden tot leven. In monumenten, authentieke voorwerpen en ware verhalen. Maak een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent.
 • Nationaal Militair Museum in Soesterberg: op de plek waar ruim 100 jaar geleden de luchtmacht werd opgericht staat nu hét museum over de militaire geschiedenis van Nederland. Ontdek het verhaal van de Nederlandse krijgsmacht aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven.
 • Kasteel Amerongen in Amerongen: een prachtig ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen.
 • Kasteel de Haar in Haarzuilens: het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Kasteel de Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20ste eeuw.
 • Pyramide van Austerlitz in Woudenberg: de bosrijke omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Hoogtepunt is ongetwijfeld de ‘Pyramide van Austerlitz’, gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.

Dorpen & steden

Gezelligheid en cultuurhistorie vind je in de steden Amersfoort en Utrecht waar het op gebied van kunst, cultuur en culinair goed genieten is!
 

 • Wijk bij Duurstede, Doorn en Rhenen: schilderachtige plaatsen met oude boerderijen, galeries, leuke winkels en sprookjesachtige kastelen.
 • Veenendaal: de winkelstad staat bekend om het winkelaanbod en heeft een mooie verzameling cafés en restaurants. Verleng je bezoek met een wellnessuitje of theater.
 • Amersfoort: de meest fotogenieke stad van Nederland. De historische binnenstad is een plaatje, de terrasjes zijn uitnodigend, en daaromheen vind je een inspirerende mix van oud en nieuw.
 • Utrecht: ontdek de mooie stad Utrecht te voet of per sloep en bezoek hier de verschillende musea. Na een stadswandeling door het centrum van Utrecht is het goed toeven op een terras aan de werven langs de gracht.
 • Arnhem: stad van mode en shoppen, biedt een geweldige mix van historische locaties, de laatste modetrends en natuurervaringen zoals in Burgers' Zoo.