Lekker actief

Fietsen, wandelen, surfen....

De zuidkant van Schouwen-Duiveland is een gebied vol ontdekkingen. Spring op je fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek al dit moois!

Fietsen

Spring op je fiets en ontdek al het moois in de omgeving! In de receptie zijn fietsroute en -knooppuntkaarten te koop. Lees meer over het Fietsnetwerk Zeeland (FIKS). Kies voor een buitendijkse fietstocht met uitzicht over het water of een windluwe route dicht achter de dijk! Daarnaast voeren de routes natuurlijk ook langs de dorpen en steden in Zeeland.

Mooie routes zijn o.a.:

Duinen, strand en zee lokken toeristen naar het westelijke deel van het vroegere eiland Schouwen. Minder bekend is het aantrekkelijke overgangsgebied tussen duin en polder. Je fietst hier door een afwisselend landschap van bosjes, houtwallen, boomgaarden en besloten stukjes akker- en weiland.
  Dreischor is niet alleen het best be­waarde kerkringdorp van Zeeland, het verwierf ook internationale erkenning als 'groenste dorp van Europa 2001'. Het haast onwerkelijk rustige dorp is het centrum van een route die 'groen' en 'toen' op het vroegere eiland Dreischor met elkaar verbindt.

Wandelen

De zuidkant van Schouwen-Duiveland is een gebied vol weides en natte natuur waar water-, weide- en trekvogels zich heel goed thuis voelen. Het is een ware vogelboulevard! Vanaf uitkijktorens zijn de Tureluurs, Scholeksters, wulpen en ganzen altijd wel te zien, maar wie weet spot je nog wel meer moois door je verrekijker. Kortom… trek je wandelschoenen aan en ontdek al dit moois! In de receptie zijn wandelroute en -knooppuntkaarten te koop.

Ooit telde Zeeland meer dan honderd verschillende pontjes. Voor de Zeeuwen vaak de enige verbinding tussen het eigen eiland en de rest van de wereld. De meeste veerdiensten zijn inmiddels overbodig. We hebben nu dammen, bruggen en tunnels. Toch is nog een handvol ponten in de vaart. Speciaal om fietsers en voetgangers naar de overkant te brengen.

Avontuurlijk

  • Passagiersschip de Onrust in Burgh-Haamstede: ontdek met een rondvaart op de Oosterschelde de verrassende schoonheid van het grootste Nationaal Park van Nederland.
  • SurfKaravaan in Ouddorp: Surfles op maat bij het Oostvoornse meer.
  • Beware Beach in Ouddorp: voor een clinic strandzeilen of kitebuggyen.
  • RentTourBuy in Ouddorp: huur een Segway en verken de prachtige omgeving.